News Projects Profile Contact

Sandra Weil

Store for fashion brand Sandra Weil • Mexico City • completion 2014

Semi-permeable walls made of local tropical wood allow views through and beyond the store making the space feel larger than in reality. The spatial wooden grid forms a continuous introverted space that oscillates between open and closed as one walks through it. With constantly changing light of the wandering sun, which partially enters the space through the permeable wood walls, the mood of the interior gradually transforms during the day. Likewise the wood lattice filters out views from the sidewalk creating an intimate experience inside, where the customer can focus on the clothes and try them on without been observed from the outside. All supplemental elements are realised in polished copper and are specifically designed for the store. • Photography: Moritz Bernoully